Előfizetői tartalom

Nagyvonalakban várt szerinti olajkészletek

Portfolio
Percekkel ezelőtt tette közzé az amerikai Energia Információs Hivatal a múlt heti olajkészletek alakulását, mely szerint a nyersolajkészletek 3.2, a benzinkészletek 2.3 millió hordóval emelkedtek, a finomított termék készletek 2.5 millió hordóval csökkentek. Az olaj (WTI, áprilisi határidő) árfolyama a hírre nem mutat eddig trendszerű irányt, 0.2%-os mínuszban tartózkodik.

A Bloomberg által megkérdezett elemzők a nyersolajkészletek 2.7 millió hordós emelkedését, a finomított termék készletek 2.2 millió hordós csökkenését és a benzinkészletek 175 ezer hordós emelkedését várták az adatok közzétételét megelőzően. A finomítói kapacitás kihasználtság 83.8%-os lehetett, ami 0.3 százalékpontos emelkedésnek felel meg.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés