Előfizetői tartalom

Év végére lekonyult a lakáspiac

Portfolio
Hiába hallani hosszú ideje rossz híreket a lakáspiaci konjunktúráról, összességében nem zárt rossz évet a piac - legalábbis ha a lakásépítések számából indulunk ki. A Központi Statisztikai Hivatal gyorsjelentéséből kiderül: tavaly 36.5 ezer lakás kapott használatbavételi engedélyt, 7 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Ennél több lakást egyébként a rendszerváltozás óta csak 2004-2005-ben építettek Magyarországon. Igaz, az utolsó negyedévben visszaesett a lendület, így az idén várhatóan enyhe csökkenés lesz a jellemző.

2007-ben több mint 36 ezer befejezett lakás kapott használatbavételi engedélyt és több mint 44 ezer új lakásra adtak ki építési engedélyt. A használatba vett lakások száma 7%-kal volt több, mint 2006-ban, az új lakásépítési engedélyeké 1%-kal elmaradt az előző évitől. A használatba vett lakások számának emelkedése a vállalkozói lakásépítés és az értékesítésre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés