Előfizetői tartalom

Elpattant a dollár - 1.5 felett az árfolyam

Portfolio
Hiába voksoltak év elején a legtöbben arra, hogy a dollárnak az akkori szintekről már erősödésnek kell indulnia, a várakozások teljesülése úgy tűnik még várat magára: a tegnapi katasztrofális amerikai makroadatok hatására az árfolyam az euróval szemben történelmi mélypontra süllyedt és átszakította a kulcsfontosságú 1.5-ös szintet is.

1.5 dollár fölé emelkedett az éjszaka folyamán egy euró ára a devizapiacon, a jegyzések jelenleg 1.504-nél tartózkodnak. A jelentős dollárgyengülésre azt követően került sor, hogy tegnap több makroadat (lakásárindex, Conference Board fogyasztói bizalmi index, termelői infláció) is erősítette az USA gazdaságának recessziójával kapcsolatos félelmeket és így egyre több...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés