Előfizetői tartalom

Karvalits: hosszabb távon felértékelődhet a forint

Portfolio
A Magyar Nemzeti Bank elnöke tegnap arra figyelmeztette a kormányt és az önkormányzatokat, hogy a hatósági áremeléseknél vegyék figyelembe: a kabinet és a jegybank közösen tűzte ki az inflációs célt. Karvalits Ferenc, a jegybank alelnöke az InfoRádió Aréna című műsorában ezzel kapcsolatban azt mondta: a jegybank a kockázatokra figyelmeztetett.

Azt láttuk az elmúlt időszakban, hogy a hatósági árak egy része nagyon drámai módon megugrott. Nem látjuk viszont azokat a szereplőket, akik az árazási mechanizmus során azt a kontrollt jelentenék, amely a gazdaságpolitikai tudatosságot tartja szem előtt - mondta a jegybank alelnöke.Kapcsolódó cikkünk2008.02.25 14:30 Simor a sáveltörlésről és a kamatdöntésről: lehet még...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés