Előfizetői tartalom

Veres: csak kiadáslefaragással csökken idéntől az államháztartás hiánya

Portfolio
"A program sikeres, folytatni kell" címmel írt a Népszabadság szombati számának Fórum rovatába cikket Veres János pénzügyminiszter annak kapcsán, hogy a közelmúltban értékelte az uniós pénzügyminiszterek tanácsa Magyarország konvergenciaprogramját. A tárcavezető hangsúlyozza, hogy a brüsszeli testület és a szakminiszterek kedvezően ítélik meg az elmúlt másfél év magyar kormányzati eredményeit, miközben felhívják a figyelmet arra is, hogy a programot, a tervezett intézkedéseket végig kell vinni, nem lehet lazítani a költségvetési "gyeplőn".

Veres kijelenti a cikkben, hogy "az idén és a következő években a további egyensúlyjavulás forrása már kizárólag a GDP-arányos kiadások mérséklődése lesz". Hozzáteszi: "az idei költségvetés szerint az állami újraelosztás mértéke idén már több mint 3.5 százalékkal kisebb lesz, mint 2006-ban volt. Ez mintegy 1000 milliárd forint megtakarítást jelent". A tárcavezető...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés