Előfizetői tartalom

Óriási bizonytalanság a mai kamatdöntés előtt

Portfolio
Ezen a héten a fejlett piacokon és hazánkban is számos kiemelten fontos gazdasági adat lát napvilágot. Magyar vonatkozásban a mai nap ígérkezik legsűrűbbnek, a monetáris tanács kamatdöntésének délutáni bejelentésével és az MNB legfrissebb inflációs jelentésének közzétételével. A piac rendkívül megosztott a kamat-meghatározó ülés kimenetelével kapcsolatban, a tartás, a 25, illetve az 50 bázispontos kamatemelés lehetősége is szóban forog.

A Portfolio.hu felmérésében részt vevő piaci szereplők közel azonos arányban várnak tartást, 25 bázispontos emelést, illetve 50 bázispontos szigorítást. A bizonytalanságot jól mutatja, hogy az elemzők között abban sincs egyetértés, hogy milyen piaci reakciók követhetik az egyes kamatlépéseket, a decemberi kamatvárakozások pedig még az általános irányban sem egyeznek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés