Előfizetői tartalom

Elemzői reakciók a sáveltörlésre (5.)

Portfolio
Mai ülésén változatlanul, azaz 7.50%-on hagyta irányadó kamatlábát a monetáris tanács, és a kormánnyal egyetértésben a holnapi nappal eltörli a forint ingadozási sávját. Holnaptól tehát szabadon lebeg a forint árfolyama az euróval szemben. A piac teljes megosztottsággal várta a mai kamatdöntést, a konszenzus 25 bázispontos kamatemelést tartalmazott a romló inflációs kilátások, illetve a forintgyengülés láttán. A kamatdöntési közlemény ugyanakkor azt sugallja, hogy bekövetkezhet kamatemelés, ha a másodlagos inflációs kockázatok továbbra is fennállnak. Az MNB döntésével kapcsolatos friss elemzői kommentárok részletesen a Portfolio.hu angol nyelvű oldalán olvashatók.

A döntés a monetáris tanács hitelességének növekedését eredményezheti, a továbbiakban pedig kamatemelésre kerülhet sor - véli Ambrus Gábor, a 4 Cast londoni elemzője. Trippon Mariann , a CIB Bank elemzője szerint a jegybank célja a piacok stabilizálása volt és úgy tűnik, hogy a kormánynak és az MNB-nek sikerült megegyezésre jutnia. A sáveltörlés gondolata már több...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés