Előfizetői tartalom

Mi változott a személyi jövedelemadóban?

Portfolio
A különböző jövedelemadó rendszerek világszerte jelentős változásokon mentek keresztül az elmúlt két és fél évtized során. A jövedelmeket terhelő határadókulcs 25 év alatt közel a felére csökkent, de hasonló tendenciák figyelhetők meg az adósávok és a jövedelemadózási rendszer összetettségének változásában is - derül ki a georgiai egyetem Andrew Young School of Policy Studies intézetének tanulmányából. Az elemzés készítői szerint ez a trend a jövőben is folytatódhat és várhatóan egyre nagyobb elmozdulás történik majd az egykulcsos adórendszerek irányába.

A megfigyelések azt mutatták, hogy a világ országainak 45 százalékában minden évben változtatták az adórendszer valamely elemét és ezek felében az adókulcsok módosítását az adósávok változása kísérte. A teljes jövedelemadózási rendszert érintő adóreformok különösen a ’90-es évek második felét jellemezték. A változások mértéke szoros kapcsolatban áll az egyes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés