Előfizetői tartalom

790 milliárdnyi hosszú távú kötelezettséget vállaltak a költségvetési szervek

Portfolio
Az oktatási, a honvédelmi tárca, valamint a miniszterelnökség kötelezte el magát leginkább a következő évekre hosszú távú szerződésekkel - olvasható a Napi Gazdaságban a Magyar Államkincstár adatai alapján. A legfrissebb számok szerint a költségvetési szervek a 2007 utáni időszakra összesen 790 milliárd forint értékben ígérkeztek el az adófizetők pénzéből. A 2008-2010-es időszakban átlagban évi 60-80 milliárd forinttal növelik a folyó kiadásokat a hosszú távú pénzügyi kötelezettségvállalások, ezt a pénz be kell tervezni a következő évek költségvetéseibe.

A 790 milliárd forintnak több mint felét, 425 milliárd forintot az oktatási minisztérium főként a köz- és a magánszféra együttműködését jelentő ún. ppp beruházásai jelentik. A miniszterelnökség csaknem 140 milliárddal a második, a honvédelem nagyjából 100 milliárddal a harmadik. A hosszú távú kötelezettségvállalások fent jelzett 790 milliárdos összege bár hatalmas...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés