Előfizetői tartalom

Újabb pocsék növekedési adat - Recesszióközelben a gazdaság! (3.)

Portfolio
Tavaly az utolsó negyedévben éves alapon (munkanaphatással igazítva) 0.7 százalékos volt a gazdasági növekedés éves üteme. Ez a harmadik negyedévi GDP-bővüléshez képest további lassulást jelez, újabb évtizedes mélypontra lökve a gazdasági növekedést. A piaci várakozások konszenzusa (nagy szórás mellett) 1 százalék volt.

Negyedéves alapon 0.1 százalékos volt a gazdasági növekedés, és 2007 során ez a mutató egyszer sem haladta meg a 0.2 százalékot. Mivel a szezonális igazítás meglehetősen bizonytalan a hazai GDP-adat kapcsán (utólag is több módosítás szokott történni), nem zárható ki teljes bizonyossággal, hogy a magyar gazdaság recesszióban van. Ehhez a technikai definíció szerint két...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés