Előfizetői tartalom

Szusszant egyet a búza piaca a szárnyalást követően

Portfolio
A korábbi napok nagymértékű emelkedését követően rég nem látott 3.9%-os mértékű veszteséget szenvedett el tegnap a búza árfolyama Chicago-ban. Az árfolyam korrekciója már várható volt, a befektetők szerint az elmúlt évben duplázódó búza árfolyam a termelőket arra ösztönzi, hogy egyre nagyobb területeket vonjanak művelés alá.

A búza piacán tavaly tavasz óta az elemzők, illetve a United States Department of Agriculture folyamatosan csökkentette a kitermelésre, illetve ennek megfelelően a globális készletekre vonatkozó várakozását a gabona piacának legnagyobb szereplőit sújtó szélsőséges időjárási viszonyok miatt, miközben az év elején még a készletek szinten maradásával, sőt emelkedésével...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés