Előfizetői tartalom

Hatalmas fejlettségbeli különbségek az EU-ban

Portfolio
Óriási fejlettségbeli különbségek vannak mind Magyarországon belül, mind pedig a 27 tagú Európai Unióban - ezt mutatja az uniós statisztikai hivatal, az Eurostat ma közzétett táblázata, amely az EU 271 régióját veszi górcső alá. Bár az adatok a 2005-ös évre vonatkoznak, a fenti kijelentés a mostani helyzetre is érvényes. Míg Magyarország fejlettsége az uniós átlag kétharmadát sem éri el, Budapest meg is haladja azt - foglalja össze az Index a statisztikák alapján.

A 27 tagot számláló Európai Unióban a legfejlettebb régió 2005-ben Belső-London volt. Ott az egy főre eső GDP - vásárlóerő-paritáson mérve - az EU-átlag háromszorosát érte el. A képzeletbeli dobogó második fokára Luxemburg került, ahol az uniós átlag 264 százalékát érte el a vásárlóerő-paritáson mért egy főre eső GDP, míg Brüsszel a maga 241 százalékos mutatójával...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés