Előfizetői tartalom

Megszólalt az MNB: készek vagyunk a kamatemelésre, ha... (4.)

Portfolio
A legutóbbi, novemberi inflációs jelentésben vázolthoz képest romlottak az inflációs és gazdasági növekedési folyamatok - jelentette ki a Thomson Financial számára adott, röviddel ezelőtt megjelent interjúban Karvalits Ferenc. A Magyar Nemzeti Bank alelnöke, a monetáris tanács tagja jelezte azt is, hogy az elmúlt hónapokban mind a teljes, mind a maginfláció magasabb lett, mint azt várták. Az alelnök határozott üzenetet küldött a piacnak azzal, hogy jelezte: készek a kamatemelésre, bizonyos feltételek mellett.

Karvalits az interjúban jelezte, hogy a hatósági és az energiaárak (liberalizáció) terén "igazán kedvezőtlen" változások következtek be, ami a jegybanki alelnök szerint befolyásolhatja az infláció további alakulását (feltehetően a megemelkedő inflációs kockázatokra utalt.) Az MNB alelnöke elmondta, hogy a magyar eszközök kockázati felárának emelkedése és a forint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés