Előfizetői tartalom

Egyre borúsabbak a piaci vélemények: kamatemelés kell Magyarországon!

Portfolio
Folyamatosan erősödnek a kamatemelésre vonatkozó piaci várakozások Magyarországon. A hét első felében egy londoni elemző fejtegette, hogy februárban a szigorítás mellett dönthet a monetáris tanács, most pedig Orbán Gábor, az Aegon portfóliómenedzsere emelte újra az inflációra vonatkozó várakozásait - ezzel együtt pedig elkerülhetetlennek látja a kamatemelést.

Az éves átlagos inflációra adott előrejelzésünket 6, illetve 4 százalék fölé emeltük 2008-ra és 2009-re. Mivel az inflációs pálya a monetáris politika számára releváns horizontján is bőven a 3 százalékos cél fölött van, az irányadó kamat emelésének lehetősége mostantól nagyobb, mint a tartásé. A piac - különösen a külföldi szereplők - mindezeket a híreket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés