Előfizetői tartalom

Veres: kockázatok a 2009-es inflációs előrejelzésnél - 5 éves adócsomag a láthatáron?

Portfolio
Vannak kockázatai a 2009-re jósolt 3.0%-os éves átlagos inflációs prognózisnak - erősítette meg a Stop.hu-nak adott, ma megjelent interjú egyik üzenetét a mai kormányszóvivői sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva Veres János. A pénzügyminiszter egyúttal hangsúlyozta, ezek mellett sem "látjuk okát a megadott számok" változtatásának.

A pénzügyminiszter két területet említett, ami a konvergenciaprogramban 2009-re rögzített 3.0%-os inflációs prognózisra felfelé irányuló kockázatokat hordoz magában. Az egyik a globális pénz- és tőkepiaci bizonytalanság, amelynek nyomán emelkednek hitelfelvételi költségek. A másik, hogy a tavaly indult mezőgazdasági ársokknak átmeneti, vagy tartós hatásai lesznek-e inflációs...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés