Előfizetői tartalom

Indul az APEH-hajsza az elvárt adóért

Portfolio
Lényegében nem egészen két hét múlva debütál az Alkotmánybíróság által megsemmisített elvárt adó javított változata, a jövedelemminimum utáni adó. Az egyéni vállalkozók közül már márciusban kiválogatja az APEH a gyanús nem fizetőket, akiket egy éven belül kezdhet ténylegesen is ellenőrizni. A fenyegetettség tapintható, a létszámában megerősített adóhatóság nagyon készül - írja az Index.

Noha már 7 hónapja él az elvárt adóról minimumadóra, pontosabban jövedelemminimumra átkeresztelt szabály igazi próbája most lesz. Február 15-e az egyéni vállalkozók számára azért kitüntetett jelentőségű, mert addig kell benyújtaniuk a múlt évre vonatkozó személyi jövedelemadó-bevallásukat, így el kell dönteniük, kiteszik-e magukat a minimumadóval kapcsolatos esetleges...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés