Előfizetői tartalom

Drasztikusan visszaesett az ISM index - több mint hatéves mélyponton az amerikai szolgáltatószektor

Portfolio
A vártnál jóval erőteljesebb mértékben csökkent januárban az Egyesült Államok szolgáltató szektorának beszerzési menedzser indexe. A tényadat 41.9 pont lett - melyet egy órával korábban tettek közzé -, míg a piac 53 pont körüli süllyedésre számított a decemberi 53.9 pontot követően. A januári érték 2001. októbere óta a legalacsonyabb, havi szinten ilyen jelentős mértékű visszaesést még egyszer sem mértek.

Az ISM intézet által közzétett részletes adatokból kitűnik, hogy a vártnál jóval nagyobb aktivitás-lassulást az okozhatta, hogy az alindexek közül többek között az új megrendelésekre és a foglalkoztatottságra vonatkozó mutató is csökkent a decemberi értékekhez képest. Mindkét mutató a bővülés és a zsugorodás 50 pontos határvonala alá került. Az új megrendelések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés