Előfizetői tartalom

Még mindig 200 ezer ember tb-jogviszonya bizonytalan

Portfolio
Januárban 30 ezer társadalombiztosítási azonosító jelhez (taj) tartozó jogviszonyt sikerült rendezni, amellyel 9.66 millióra nőtt a rendezett jogviszonnyal rendelkezők száma - tudta meg a Napi Gazdaság. A lap jelzi, hogy a legfrissebb adatok szerint még mindig 200 ezer ember esetében nem sikerült igazolni, hogy valaki fizet utána járulékokat, azaz bizonytalan a jogviszonya.

Mivel kissé több mint 10 millió fős a magyar lakosság, a jogviszony rendezettsége szempontjából "hiányzó" mintegy 200 ezer fő oka a lassú adatfeldolgozásban, információáramlásban keresendő. A lap megjegyzi, hogy az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnál korábban jelezték: vannak olyan esetek, amikor az egyén bár jogosult az ellátásra (rendezte a tb-tartozását), de...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés