Előfizetői tartalom

Kamatvágás jöhet Európában is? - csütörtökön kiderül

Portfolio
A most induló héten a magyar és az európai makrogazdasági adatok kerülhetnek a figyelem középpontjába. A Fed agresszív kamatcsökkentési sorozatát követően a piacok a Bank of England és az Európai Központi Bank kamatdöntésére várnak. Elemzők szerint az angol irányadó ráta 25 bázisponttal csökkenhet, míg az EKB alapkamata változatlan szinten maradhat.

Magyar vonatkozásban csütörtöktől kerülnek nyilvánosságra lényegesebb makroadatok. Csütörtökön a nemzetközi pénzügyi tartalékok januári és az ipari termelés előzetes decemberi értékei jelennek meg. Szintén aznap teszi közzé a Pénzügyminisztérium az államháztartás januári alakulásáról szóló gyorsjelentését, a tárca 27.5 milliárd forintos hiányt prognosztizál....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés