Előfizetői tartalom

Az Ecostat szerint az idén már jobb lesz

Portfolio
A 2008-as év magyar növekedését a konszolidációs csomag belső keresletet visszafogó hatása, a nemzetközi gazdaság lassulása és a pénz- és tőkepiacok bizonytalansága határozza meg. A tavalyi év alacsony bázisán az idén 2.8-3.0 százalék körüli ütemben bővülhet a hazai kibocsátás - írja friss előrejelzésében az Ecostat kutatóintézet.

A reálbérek idén már nem csökkennek, a lakossági fogyasztás valamelyest bővül, és a kormányzati kereslet-visszafogás is enyhébb lesz, mint tavaly. Az export és az import növekedési üteme csökken, a közöttük az export javára fennálló növekedési többlet mérséklődik, a külkereskedelmi mérleg javulása várhatóan lassul. 2008-ban a gazdasági folyamatok bizonytalan elemének...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés