Előfizetői tartalom

A nagy visszatérés?! - Rekordokat döntöget a szén ára

Portfolio
Az olaj és földgáz árának elmúlt években tapasztalt meredek emelkedésének hatására az évtizedek alatt szerepéből jelentős mértékben veszítő szén akár ismét reflektorfénybe kerülhet a világon, részben ezt jelzi a rekordszinteken tartózkodó árfolyam is. Mindemellett az Ázsia felől várható robosztus kereslet, illetve a kínálati oldali szűkösség a szén árának további emelkedését generáló tényezők lehetnek. Egy sokak által már elfeledett nyersanyag feltámadásának lehetünk tanúi?

Az olaj és földgáz árának elmúlt években tapasztalt meredek emelkedése olyan alternatív energia lehetőségek felkutatása felé fordíthatja a világ figyelmét, mint a szén. A szén egészen az 1960-as évekig az elsőszámú energiaforrás volt a világon, majd először az olaj, illetve azt követően a földgáz és a nukleáris energia megjelenésével fokozatosan veszített vezető...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés