Előfizetői tartalom

Újra erősödik az eurozóna feldolgozóipara

Portfolio
Az előzetes adattal (52.6 pont) ellentétben nem stagnált, hanem 52.8 pontra emelkedett januárban az eurózóna feldolgozóipari beszerzési menedzser indexe, ami enyhe javulás ez előző hónaphoz képest. A BMI tehát továbbra is 50 pont (a bővülés és a zsugorodás határvonala) felett van, ami a gazdasági aktivitás mérsékelt emelkedését jelzi.

A részadatok közül kiemelendő, hogy az eurozóna legnagyobb tagállamai közül Németországban Franciaországban, Olaszországban és Spanyolországban is javulást mértek, bár a spanyoloknál a bővülés/zsugorodás határvonalát képező 50 pont alatt maradt az index értéke, ami a mediterrán ország feldolgozóiparának gyenge teljesítményét tükrözi. Az eurozóna beszerzési menedzser...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés