Előfizetői tartalom

Jelentősen visszaeshet a személyes kiadások szintje? (USA-előzetes)

Portfolio
Ma délután fél háromkor hozzák nyilvánosságra a legfrissebb, decemberi jövedelmi és fogyasztási kiadási jelentést az Egyesült Államokban, amely tartalmazza a Fed által kiemelten figyelt maginflációs mutatót is. Ezzel egy időben a heti friss munkanélküli segélykérelmek száma, háromnegyed négykor pedig a felülvizsgált chicagoi beszerzési menedzser index januári értéke jelenik meg.

Mind a személyes jövedelmek, mind a kiadások visszafogott mértékben emelkedtek az elmúlt időszakban. A konszenzus az előbbire +0.4%, a novemberi ugyancsak 0.4 százalékos bővülés után, az utóbbira +0.1% a novemberi 1.1 százalékos emelkedést követően. Így a jövedelmek növekedhetnek nagyobb mértékben. A decemberi fogyasztási-kiadási statisztika lényeges hatással lehet az amerikai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés