Előfizetői tartalom

Újabb agresszív lépés a Fed-től - még nincs itt a vége! (3.)

Portfolio
A piaci várakozások túlnyomó többségével összhangban 50 bázisponttal 3.00%-ra csökkentette irányadó rátáját ma véget ért kétnapos ülésén a Fed Nyíltpiaci Bizottsága (FOMC). Ez azt jelenti, hogy nyolc nap alatt összesen 125 bp-tal mérsékelte a kamatlábat az amerikai jegybank, amely példátlanul agresszív monetáris enyhítés a recessziós aggodalmakkal összefüggésben. A részvénypiac száguldani, a dollár hanyatlani kezdett a kamatdöntésre, amelynek keretében a Fed további monetáris enyhítés lehetőségére is utalt.

Kapcsolódó cikkünk2008.01.30 09:53 Mit lép ma este a Fed? (Előzetes)Az amerikai jegybank szerepét betöltő intézmény döntéshozói a közlemény szerint úgy látják, hogy a pénz- és tőkepiacokon továbbra is jelentős a feszültség, és a hitellehetőségek tovább szűkültek egyes vállalati és lakossági körök számára. Ezen túlmenően a legfrissebb információk a lakáspiaci...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés