Előfizetői tartalom

Negatív meglepetés: utoljára az első negyedévben volt ilyen alacsony az amerikai növekedés! (4.)

Portfolio
0.6%-kal növekedett évesítve az Egyesült Államok gazdasága a tavalyi utolsó negyedévben. A piac 1.1-1.2%-os bővülési ütemet várt a különböző konszenzusok alapján. A harmadik negyedéves bővülési ütem 4.9% volt, a friss adat pedig 2007. első negyedéve óta a leggyengébbnek számít. Hátterében elsősorban a lakáspiac gyengélkedése, valamint a jelzálog- és pénzpiaci problémák állnak.

2007-ben átlagosan 2.2 százalékkal bővült az amerikai GDP, utoljára 2002-ben mértek ennél alacsonyabb értéket. Akkor 1.6 százalékkal növekedett az amerikai gazdaság.A lakásépítési kiadások tavaly október-december között 23.9%-kal estek - ami 26 év óta a legmagasabb mértéknek számít - a július-szeptemberi 20.5 %-os zuhanás után, jelezve, hogy alapvetően a subprime válság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés