Előfizetői tartalom

Milyen egy igazi hitelválság? A kazahok megtudhatják

Portfolio
Régiónk számos országában mutatkoznak a túlhevülés jelei, aminek egyik legfontosabb ismérve, hogy a növekedés hajtóereje a nemzetgazdaság gyors ütemű eladósodása. Az igazi félelem ilyenkor az, ha valamilyen külső vagy belső sokk hatására a hitelboom kifullad, a gazdaság pedig akár recesszióba is zuhanhat. Elképzelhető, hogy mindezt először egy "egzotikus" ország példáján keresztül figyelhetjük meg.

Jelenleg minden jel az olajban gazdag Kazahsztán gazdasági lassulására utal. A nemzetközi tőkepiaci válság és a hazai bankok óvatosságának növekedése hirtelen elapasztotta a külső finanszírozási forrásokat. A tőkebeáramlás megtorpanása a hitelállomány bővülésének váratlan mérséklődéséhez vezetett, ami kedvezőtlenül érintette a kazah növekedési kilátásokat....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés