Előfizetői tartalom

Február 11-ig jegelik az adóvitát a kormánypártok

Portfolio
Az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvény február 11-i zárószavazásáig "jegelik" a kormánypártok a 2009-es adótörvények előkészítéséről szóló vitát - tudta meg a Világgazdaság. Az ok az, hogy előbb a komoly vitákkal terhelt egészségbiztosítási témát szeretnék lezárni, ezért a miniszterelnök szerint is jobb, ha az SZDSZ-esek nem hergelik a szocialistákat a több száz milliárd forintos adócsökkentés igényével. A lap MSZP-s politikusokat megkérdezve azt írja, hogy a jelek szerint most nehezebb összetartani a szocialista frakciót, mint tavaly decemberben, az egészségbiztosítási törvényről szóló parlamenti szavazáskor.

Egyelőre tehát nincsenek egyeztetések az adóreformról a koalíciós vezetők között, legutóbb pedig abban maradtak, hogy mindenki azt számolja, mekkora is valójában a mozgástér a 2009-es adókönnyítésre költségvetési szempontból ahhoz, hogy a konvergenciaprogramban lefektetett deficitcsökkentési pálya ne sérüljön (a bevételkiesés ne jelentsen érdemi veszélyt). Veres János...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés