Előfizetői tartalom

Új áfa-szabályok és egyéb finomságok - hogyan adózz az idén?

Portfolio
Már önmagában az év elejétől hatályos újrakodifikált áfatörvénnyel is meggyűlik a bajuk a cégeknek: teljesen újra kell tanulniuk az áfaszabályokat, értelmezési problémák tucatjaiba botlanak. Ezen túl is tucatszámra léptek életbe új adótörvény-paragrafusok, amelyek a vállalkozásokat közvetlenül érintik - szedi össze az Index a változásokat.

Bővült az elektronikus ügyintézés köre. Most már a bejelentést, változásbejelentést is meg lehet tenni a világhálón keresztül. Adóigazolás kiadására vonatkozó kérelmet is el lehet terjeszteni elektronikusan, az igazolást pedig hasonló módon juttatja el az állami adóhatóság az érintettnek. Az adószámla adatait is le lehet kérdezni - derült ki ma a Budapesti Kereskedelmi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés