Előfizetői tartalom

Barclays: jelentősen lassul idén a kínai növekedés

Portfolio
"Jelentős, bár nem példátlan mértékű" lassulás következik be idén a kínai gazdasági növekedés ütemében - jósolja a Barclays Capital londoni befektetési csoport most hévégén kiadott heti felzárkózó piaci elemzése. A Barclays elemzői szerint ennek oka a globális kereslet lanyhulása, illetve a kínai kormány és jegybank növekedéslassító, és inflációmérséklő intézkedései lesznek.

A londoni befektetési csoport várakozásai szerint a tavalyi 11.4% után (amely 12 éves csúcssebesség volt) idén 8.8%-ra lassul a kínai GDP-növekedés üteme, ami még közel kétszerese lehet a globális GDP-bővülés ütemének. Érdemes megjegyezni, hogy a kínai kormány már évek óta 8% körüli mértékűre kívánja leszorítani a bővülés ütemét, de azt a beruházási korlátozások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés