Előfizetői tartalom

Elfogadta a Fehér Ház a gazdaságélénkítő tervet (2.)

Portfolio
Az amerikai Fehér Ház és a ház vezetői elfogadták azt a tervet, melynek keretében 150 milliárd dollár összegű átmeneti intézkedéssel élénkítenék a gazdaságot. A terv szerint a legtöbb amerikai munkavállaló 300-1200 adókedvezményben részesül majd, a vállalakozásokat érintő várható adócsökkentések pedig új beruházások megvalósítását tehetik lehetővé. A Fehér Ház szóvivője, Nancy Pelosi és a republikánus vezető, John Boehner szerint a tervet hosszú vita után fogadták el, véleményük szerint nehéz lett volna olyan döntést hozni, amellyel mindenki egyetért. Mindkettőjük úgy fogalmazott, hogy hisznek a csomag sikerében. A szenátus vezetői azonban még nem fogadták el a tervet.

Elemzők szerint a gazdaságélénkítő terv hatására idén 0.75-1 százalékponttal emelkedhet az amerikai gazdaság növekedési rátája. A csomag fő elemeként tavasszal mintegy 117 millió amerikai család összesen 100 milliárd dollárnyi adókedvezményben részesülhet. A legtöbb egyéni (jövedelemadót fizető) munkavállaló 600 dolláros kedvezményhez juthat (csekkek formájában)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés