Előfizetői tartalom

Később indult a karácsonyi szezon - elemzői reakció a kiskeradatra

Portfolio
A kiskereskedelmi forgalom év elején kezdődött csökkenése 2007. novemberben tovább folytatódott. Az előző hónaphoz képest 0.4%-kal, az egy évvel korábbi szinthez képest 4.2%-kal volt kisebb a kiskereskedelmi üzletek forgalma. Ez elmarad a várakozásunktól, amely 1.3%-os csökkenéssel számolt éves szinten - jegyzi meg az adatok kapcsán Kondrát Zsolt, az MKB Bank vezető elemzője. A költségvetés decemberi bevételei részben a vártnál jóval magasabb ÁFA-befizetéseknek köszönhetően lényegesen meghaladták a tervezettet. Ez alapján úgy véljük, hogy a karácsonyi vásárlási szezon feltehetően később indult a szokottnál, illetve sokkal nagyobb súlyt kaptak az ünnepeket követő leértékelések időszakában történő vásárlások, így a kiskereskedelmi forgalom visszaesésének lassulása csak decemberben várható - véli az elemző.

Kapcsolódó cikkünk2008.01.24 09:02Gyászos sorozat a kiskereskedelemben - mégsincs túl a válságon az autós ágazatA kiskereskedelmi forgalom visszaesését továbbra is elsősorban a tartós fogyasztási cikkek csökkenő értékesítése vezérli. A munkanaphatással és szezonálisan kiigazított adatokat tekintve érzékelhető némi fordulat, mivel az élelmiszerüzletek, illetve a bútor-...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés