Előfizetői tartalom

Elemzői reakciók a kiskereskedelmi adatra

Portfolio
Sorozatban már a tizenegyedik hónapban, ráadásul 0.4%-kal csökkent tavaly novemberben a kiskereskedelmi forgalom szezonálisan és munkanappal kiigazítva - közölte a meglepően gyenge adatot a Központi Statisztikai Hivatal. A kiskereskedelmi adatokkal kapcsolatos részletes elemzői kommentárok a Portfolio.hu angol nyelvű oldalán olvashatók.

A friss kiskereskedelmi adat azt igazolja, hogy a költségvetési kiigazítás, a reálbérek csökkenése és a szociális transzferek mérséklése a belföldi fogyasztás visszaeséséhez vezetett - véli Trippon Mariann , a CIB Bank elemzője. Ambrus Gábor , a 4Cast , londoni elemzője szerint az élelmiszer és a nem-élelmiszer alindexek is kedvezőtlen képet mutatnak. A belföldi kereslet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés