Előfizetői tartalom

Váratlan fejlemények az európai konjunktúráról - érik az EKB kamatvágás?

Portfolio
Miközben a vártnál erősebbnek tűnik az eurozóna feldolgozóipari teljesítménye a januári előzetes beszerzési menedzser index adat alapján, addig a gazdasági növekedés szempontjából jóval nagyobb súlyú szolgáltató szektor aktivitási indexe a gondoltnál nagyobb esést mutatott és négy és fél éves mélypontra süllyedt.

A ma közzétett előzetes adat szerint a feldolgozóipari BMI 52.6 ponton stagnált, míg a Reuters elemzői konszenzusa 52 pont volt. A szolgáltató szektor aktivitási indexe 53.1-ről 52.0 pontra esett, amely 2003 augusztusa óta a legalacsonyabb, bár még továbbra is a bővülés és a zsugorodás 50 pontos határvonala feletti értéket jelez. A piac a szolgáltatói BMI mutatóra 52.8 pontot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés