Előfizetői tartalom

Trichet nem reagált a Fed kamatcsökkentésre

Portfolio
Az amerikai recessziós félelmek erősödése és a világ tőzsdéin tapasztalt zuhanások mellett az Európai Központi Bank továbbra is az infláció féken tartását tekinti elsődleges céljának -nyilatkozta Jean-Claude Trichet elnök az Európai Parlament előtt tartott brüsszeli beszédében. Az elnök szavai a tegnapi rendkívüli Fed kamatvágást követően nem adtak jelzést arra vonatkozóan, hogy számítani lehet-e a monetáris kondíciók lazítására.

Tekintettel napokban tapasztalt a piaci korrekcióra és turbulenciára az EKB legfőbb feladata a az inflációs várakozások lehorgonyozása, a volatilitás mérséklésének céljából -véli Trichet. Az elnök szerint az EKB biztosítani fogja a pénzpiacok fegyelmezett működését és az inflációs várakozások lehorgonyozásához szükséges kamatszintet. Az USA recessziójával kapcsolatos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés