Előfizetői tartalom

Veres: drasztikus adóváltozások jönnek, egy hónapig egyeztetnek még

Portfolio
Mintegy 200-250 milliárdos mozgástér van jövőre az adómérséklésre a különböző adónemek közti arányok módosítását is beleértve - jelezte egy tegnapi, az adóhatóság által rendezett eseményen Veres János a reggeli lapok beszámolója szerint. A pénzügyminiszter kijelentése szerint ennél nagyobb tehercsökkentésre csak a kiadások együttes lefaragásával, illetve az adókedvezmények lefaragásával nyílna lehetőség. A tudósítások kitérnek arra, hogy a pénzügyminiszter utalása szerint jelenleg mintegy 20 féle változat kering a szakmai műhelyekben a jövő évi adórendszerbeli módosításokról, de a sajtóban megjelent eddigi híreszteléseket komolytalannak minősítette a tárcavezető.

Veres jelzése szerint még több hétig zajlanak a szakmai egyeztetések, így igen valószínű, hogy a koalíciós szerződés tavaly nyári kiegészítésekor rögzített január végi határidőre nem tud előállni a két koalíciós párt a konkrét elképzelésekkel. Azt mindenesetre megerősítette a pénzügyminiszter, hogy az adórendszerbeli átalakításokat még a parlament tavaszi ülésszakán...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés