Előfizetői tartalom

ICEG: el kellene törölni a társasági adókedvezményeket

Portfolio
Tavaly 1.6 százalékos lehetett, idén pedig 2.5 százalékra várható a gazdasági növekedés Magyarországon - hangzott el az ICEG EC kutatóintézet friss előrejelzését bemutató sajtótájékoztatón. A gazdaság tehát élénkül, ám teljesítménye - a kiigazítás hatására - így is elmarad majd az egyébként lassuló többi régiós gazdaság lendületétől. Az infláció idén jóval 5 százalék felett lehet.

A költségvetési hiány az idén a kormányzati terveknek megfelelően a GDP 4 százaléka lehet, ugyanakkor a további deficitcsökkenés kevéssé biztos, mert az ezt megalapozó kiadáscsökkentési intézkedések egyelőre még hiányoznak. Érdekesség, hogy az ICEG EC szakemberei szerint a külső egyensúly jövőre kissé romlik. Az áru- és szolgáltatásegyenleg már nem tud olyan mértékben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés