Előfizetői tartalom

Háromszor emelkedik kétszámjegyű mértékben idén a gázár Magyarországon?

Portfolio
A nagykereskedői gázbeszerzési költségekből és a tervezett áremeléseiből arra lehet következtetni, hogy aligha tarthatók az idei negyedévenkénti lakossági gázáremelések 10 százalék alatt, hacsak nem politikai megfontolások döntenek, ahogyan eddig számtalanszor - írja a Világgazdaság. Némi reménysugár, hogy az importgáz drágulási üteme is megtörhet, ha az azt meghatározó olajtermékárak növekedése is lelassul. Erre leghamarabb a második fél évben kerülhet sor.

A VG beszámolója szerint a Magyar Energia Hivatal (MEH) előkészítette az április, július és október 1-jére vonatkozó hatósági gázáremelés tervét, de a drágulás várható nagyságáról nem tett közzé adatokat arra hivatkozva, hogy nagyon bizonytalanok a negyedévesnél távolabbi előrejelzések. Adott negyedévre mindig az előző három hónap tényleges és az utána következő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés