Előfizetői tartalom

Szlovákia eleget tehet az inflációs kritériumnak

Portfolio
A várakozásoknak megfelelően 3.3 százalékról 3.5 százalékra emelkedett decemberben a harmonizált fogyasztói árindex, átlagos éves értéke pedig 1.9%, ami a 2.8 %-os Maastrichti referenciaérték alatt marad. Az élelmiszerek drágulása némileg elmaradt a várttól, ami azt jelezheti, hogy az élelmiszerárak emelkedése már elérte a csúcspontot.

Egy hónap alatt 0.8 százalékkal emelkedtek az élelmiszerek árai, a novemberi 1.2 százalékos drágulást követően. A lakás, a víz, az energia és az üzemanyagárak nem változtak, míg a közlekedési tarifák 0.5 százalékkal emelkedtek decemberben. A harmonizált fogyasztói árindex átlagos értéke az eurobevezetés szempontjából fontos, a jelenlegi adatok szerint Szlovákia eleget...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés