Előfizetői tartalom

15 éves mélyponton a német gazdasági hangulat index

Portfolio
Januárban a vártnál erőteljesebben süllyedést jelzett a kiemelten figyelt német ZEW intézet gazdasági hangulatindexe, amely a konjunktúrakilátások további romlását vetíti előre. Az index újabb, 15 éves negatív rekordot döntött, a decemberi -37.2 pontról -41.6 pontra esett vissza, míg a piac -40 körüli értékre számított.

A főindex értéke 15 éves mélypontra csökkent decemberben (utoljára 1993. januárjában volt ilyen alacsony), amit a ZEW intézet azzal indokolt, hogy az Egyesült Államoknak erősödő recessziós félelmekkel kell számolnia, ami az euro erősödésével egyaránt a német gazdaság exportkilátásainak romlását eredményezheti. A jelenlegi helyzet megítélésével kapcsolatos index szintén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés