Előfizetői tartalom

Gyengén teljesített az eurozóna ipara (2.)

Portfolio
Gyengén, de a várakozásoknál kicsivel jobban teljesített az eurózóna ipara novemberben: az előző hónaphoz képest 0.5 százalékkal csökkent a termelés, miközben a piaci várakozások 0.8 százalékos visszaesésről szóltak. A szektor teljesítménye októberben még javult, akkor 0.5 százalékos (felülvizsgált) bővülést jelentett az Eurostat.

A legnagyobb visszaesést a tartós fogyasztási javak és a termelési eszközök körében mérték, de a többi csoportban is csökkenésről számoltak be. A tartós fogyasztási javak termelése 1.9 százalékkal esett vissza egy hónap alatt, míg a termelési eszközöké 0.6 százalékkal. A frissen közzétett adatok nem teljesen váratlanul érték a piacot - miután múlt héten a német...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés