Előfizetői tartalom

Bakizott az Euromoney - Most akkor mennyivel fog csökkenni az adóterher?

Portfolio
Közleményt adott ki ma a Kormányszóvivői Iroda, hogy "A Euromoney januári számában megjelent interjúban jelentős, nagyságrendi tévedés szerepel, amire a Miniszterelnöki Kabinet felhívta a lap szerkesztőinek figyelmét is". Amint beszámoltunk róla - és a nagyságrenden meg is lepődtünk - , az interjúban az jelent meg, hogy az adóteher mérséklődése a következő két évben a GDP 4.5%-át teszi ki, amely nagyságrendileg 1150 milliárd forintos adókönnyítést jelentene.

A Kormányszóvivői Iroda közleménye szerint "a rendelkezésre álló hangfelvétel egyértelműen igazolja, hogy a miniszterelnök a pénzügyi szaklapnak azt nyilatkozta, a következő két évben a bruttó hazai termék 0.5 százalékának megfelelő adócsökkentésre lát lehetőséget."Kapcsolódó cikkünk2008.01.11 11:30 Gyurcsány: 1000 milliárdos adóteher csökkentést tervezünk 2...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés