Előfizetői tartalom

Rekordmélységben a GfK magyar fogyasztói bizalmi indexe

Portfolio
A 2006 decemberében elért eddigi negatív rekordot megdöntő mélységbe süllyedt tavaly év végére a GfK által mért fogyasztói bizalomindex. A lakosság inflációs várakozásai romlottak, és ezzel párhuzamosan, az elemzői előrejelzésekkel szemben emelkedő hitelkamatokra számítanak a háztartások. Ennek megfelelően csökkent a bevallott hitelfelvételi hajlandóság, az MNB azonban épp most tette közzé: a tavalyi harmadik negyedévben rekordot döntött a lakossági hitelfelvétel, a romló jövedelmi helyzet ellenére is ragaszkodunk a megszokott fogyasztási színvonalhoz.

A GfK Hungária és a Corvinus Egyetem által közösen mért komplex Fogyasztói Bizalom Index (FBI) 2007 decemberében szeptemberhez képest 8 pontot esett és 138.8 pontot elérve megdöntötte a tavaly decemberi negatív rekordot. A tartós fogyasztási cikkek iránti vásárlási hajlandóság zuhant legnagyobb mértékben - 10 százalékpontnyit - de az ország elkövetkező 12 hónapban várható...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés