Előfizetői tartalom

PM: nem nagy gond a 22 mrd-os "bevételkiesés" a megbukott kormányzati negyed miatt

Portfolio
Mintegy 30 milliárd forintos bevétele származott volna idén az államháztartásnak abból, hogy a kormányzati negyedbe költöző minisztériumi épületeket eladják, miközben idén 8.2 milliárd forintnyi kiadással számolt a költségvetés a Nyugati pályaudvar mögé tervezett komplexum építése kapcsán. A 22 milliárd forintnyi költségvetési egyenlegromlás nem okozhat komolyabb gondot, ha a tervek szerint folyik idén a költségvetési gazdálkodás és egyéb bevételek terven felül teljesülése mérsékelheti a bevételkiesést - vélik a Pénzügyminisztériumban a Népszabadság beszámolója szerint.

Fontos kiemelni, hogy az uniós szempontból lényeges eredményszemléletű államháztartási deficitre nincs hatással a kormányzati negyed körüli mizéria, ugyanis ha idén megkezdődik a magántőke bevonásával az építkezés, akkor annak állami mértékét (még ha később is fizetik majd ki) a szabályok szerint idén kellett volna feltüntetni, ez pedig jóval több, mint a fent jelzett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés