Előfizetői tartalom

Komoly dilemmák elé néznek a régiós jegybankok - Danske Bank

Portfolio
Az Egyesült Államokban és az eurozónában is jelentősen romlottak a gazdasági kilátások, amely számos feltörekvő piacon, többek között Ázsiában is érezteti majd hatását; a visegrádi térségben azonban elsősorban más okok húzódnak meg a várható növekedési lassulás mögött - áll a Danske Bank friss elemzésében. A koppenhágai székhelyű hitelintézet szakértői többek között arra hívják fel a figyelmet, hogy a GDP-növekedési és inflációs kockázatok jelentősen korlátozhatják a térségi jegybankok monetáris politikáját, illetve komoly dilemmák elé állítják az intézményeket.

Az elmúlt évben a fogyasztói árak jelentős emelkedése és ezzel párhuzamosan a növekedési ütem lassulása Dél-Afrikán és a szovjet utódállamokon kívül különösen a Kelet-Közép Európai gazdaságokat jellemezte. 2008-ban a régió országai közül - Magyarország kivételével - valamennyiben erős maradhat a gazdaság növekedési üteme, bár Lengyelországban és Csehországban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés