Előfizetői tartalom

Kivár a Bank of England

Portfolio
A piaci várakozásoknak meglelően az irányadó ráta szinten tartásáról döntött mai ülésén az angol jegybank, így a szigetországban továbbra is 5.5 százalékos az alapkamat. Elemzők szerint újabb vágásra a februári ülésen kerülhet sor, mivel akkor jelenik majd meg a legújabb inflációs jelentés a friss növekedési és inflációs prognózisokkal.

Két év után először decemberben vágott kamatot a Bank of England, akkor 25 bázisponttal csökkentették az irányadó rátát. Eddig kevés példa volt az angol jegybank történetében arra (2001-ben és 2004-ben), hogy két egymást követő ülésen az irányadó ráta változtatásáról döntsön, ez is mérsékelte a mai végés esélyét.A lakáspiac gyengélkedése és a fogyasztói...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés