Előfizetői tartalom

2008-ban még lehet kaszálni, utána viszont...

Portfolio
Miután 2006-ban a kobalt árfolyama megduplázódott, a továbbra is robosztus kereslet és a fém szűkös elérhetősége miatt a pozitív irányú trend a 2007-es évben is jellemző volt. Miután a kobalt piaca továbbra is szűkösnek mondható, és a kapacitásbővítést megcélzó projektek 2009/2010-re állhatnak a termelésbe. Emiatt idén még az árfolyam további emelkedésére lehet számítani, azonban a távolabbi jövő már kevésbé tűnik vonzónak.

A kobalttal egészen 2007 szeptemberéig csak a fizikai megvásárlás útján lehetett kereskedni, melyben a változást a Credit Suisse által életre keltett swap-ok hozták. Ez a piac továbbra sem esik szabályozás alá, azonban a Londoni Fémtőzsde vezérigazgatójának nyilatkozata szerint három hónapon belül tőzsdére kerülhetnek a kobalt kontraktusok. A fémiparban az elmúlt harminc...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés