Előfizetői tartalom

Euro céldátummal kellene összekötni a 2009-es adóreformot (Mazars Metrum)

Portfolio
Középtávú célra, eurobevezetési céldátumra lenne szükséges felfűzni a magyar gazdaságpolitikát és benne a 2009-re tervezett adóügyi intézkedéscsomagot, mert ez vezet kiszámíthatósághoz, átláthatósághoz - hangsúlyozta egy ma délelőtti sajtóbeszélgetésen Szmicsek Sándor, a Mazars Metrum partnere. Magyarország ötödik legnagyobb könyvvizsgáló cégének adószakértője úgy látja, hogy az időzítés szempontjából bár nem a legalkalmasabb a 2009-es év az adórendszer átalakításához, de a versenyképességi, tőkevonzó képességi problémák miatt rendkívül fontos és sürgős lenne. Felhívta a figyelmet, hogy a Magyarországot célzó külföldi működőtőke-befektetési, illetve a vállalatfelvásárlási és összeolvadási tranzakciók területén komoly aktivitáslassulást látnak (ennek csak részben oka az amerikai subprime-válság hatása). A Mazars Metrum szakértői úgy látják, hogy az adórendszerbeli változtatások érdemben enyhíteni tudnának ezen problémákon.

Szmicsek a beszélgetés keretében vázolta az elsősorban könyvvizsgálattal, könyveléssel és adótanácsadással foglalkozó nemzetközi hátterű cég elképzeléseit a 2009-es magyar adóügyi változásokkal kapcsolatban. Meglátásuk szerint a személyi jövedelemadózás területén jelentősen növelhető lehetne az adófizetők köre (legalább 1 millió szja-bevallást benyújtó nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés