Előfizetői tartalom

Nincs szükség további kamatvágásra az USA-ban?

Portfolio
Egy olyan tagja biztosan van a Fed kamatödntésekben illetékes Nyíltpiaci Bizottságának, aki nem tartja szükségesnek az amerikai irányadó ráta további csökkentését. Az Egyesült Államok gazdásági növekedésének üteme már gyorsulóban lesz addigra, mire a továbbiakban végrehajtandó kamatvágások meghoznák növekedésélénkítő hatásukat, ezért azokra nem feltétlenül lenne szükség - nyilatkozta mai beszédében Charles Plosser, a FOMC phildelphiai elnöke.

Plosser hangsúlyozta, hogy egyre több jel utal az inflációs nyomás erősödésére. A phildelphiai elnökről tudni kell, hogy a Nyíltpiaci Bizottság egyik legerősebb héja tagja, azaz nagyobb figyelmet szentel az inflációs kockázatoknak, mint a gazdaság romló növekedési kilátásainak.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés