Előfizetői tartalom

Kiszivárgott a decemberi áht-teljesítmény - ötössel kezdődhet az éves deficitadat (2.)

Portfolio
A Pénzügyminisztérium által becsült 14 milliárdos deficittel szemben 48 milliárd forintos többlettel zárt decemberben az államháztartás - tudta meg a hivatalosan csak holnap délután 5 órakor közzé teendő adatot az Index. Internetes laptársunk információi alapján így az államháztartás egész évben (pénzforgalmi szemlélet, helyi önkormányzatok nélkül) 1291 milliárd forintos deficitet halmozott fel, ami kevesebb, mint a december közepén 1339 milliárd forintra csökkentett PM-prognózis.

Ez az adat nagy valószínűséggel elegendő ahhoz, hogy az uniós (eredmény-)szemléletű 2007-es hiányadat a GDP arányában a PM legutóbbi prognózisában szereplő 6.0% alatti lehet. Ennek lehetőségére a napokban már Veres János pénzügyminiszter is felhívta a figyelmet.Kapcsolódó cikkünk2008.01.03 08:37 Veres: 6% alá süllyedt 2007-ben a büdzsé hiányaAz, hogy a PM az általa...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés