Előfizetői tartalom

Erősödő inflációs aggodalmak az EKB kamatdöntése előtt

Portfolio
A várakozásokkal megegyező mértékben 0.8 százalékkal emelkedett az euró-zóna termelői árindexe novemberben. Éves szinten az októberi 3.3 százalékot követően 4.1 százalékkal emelkedtek a termelői árak, ami viszont némileg magasabb a piac konszenzusnál. A szakértők 4 százalékos drágulásra számítottak. Az októberi 0.6 százalékos értéket nem módosította az Eurostat.

Az enyhe emelkedést elsősorban az energia árának növekedése hozta, a nem tartós cikkek drágulása kisebb arányban járult hozzá a termelői árindex emelkedéséhez. Az előbbi 3.2, míg az utóbbi 0.3 százalékkal drágult egy hónap alatt. A mostani adatok tovább erősítik a felfelé mutató inflációs kockázatokat és annak valószínűségét, hogy az Európai Központi Bank monetáris...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés